Ajax start 2016 met kleine zege in Den Haag: 0-1

17 januari 2016 14:31

In een wedstrijd die overschaduwd werd door langdurige oerwoudgeluiden en andere racistische uitingen aan het adres van Riechedly Bazoer won Ajax in Den Haag met 0-1 van de thuisclub. Amin Younes zorgde halverwege de eerste helft voor de enige treffer.

Ajax had in de eerste helft een veldoverwicht, maar wist daar niet al te veel kansen uit te creëren. Het kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Joel Veltman zorgde voor een prachtige pass op Younes. De buitenspeler nam de bal uit de lucht uitstekend mee naar binnen en zette zichzelf daarmee vrij voor de keeper. Hij kon vervolgens beheerst scoren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Den Haag meer aan voetballen toe en werd het gevaarlijker.

In de tweede helft raakte Schaken Jasper Cillessen hard in zijn gezicht. De verzorger had het tekenen van wisselen al gegeven, maar na verzorging en het stelpen van het bloed ging de Ajax doelman gewoon verder. In een matige tweede helft kreeg Havenaar e e n kans om voor een stuntje te zorgen. Zijn inzet was te slap. Ajax kreeg de kansen om het definitief af te maken, zo trof invaller Anwar El Ghazi nog de lat. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend in een wedstrijd waarvan verder alleen de geluiden vanaf de tribune herinnerd zullen worden.