Valencia brengt Barca gevoelige nederlaag toe

19 januari 2003 02:14

Verslaggever: M

Valencia heeft zaterdagavond Barcelona in Camp Nou een gevoelige nederlaag bezorgd in de Spaanse competitie. De tegenstander van Ajax in de Champions League won ruim van de ploeg van Louis van Gaal (2 - 4). Bij rust leidde Valencia al met 1 - 2. Aimar, Carew, Aurelio en Rufete maakten de treffers voor Valencia. Motta en Kluivert waren succesvol voor de thuisploeg, die een groot gedeelte van de wedstrijd met een man meer speelde. Doelman Canizares werd namelijk in de eerste helft al met rood van het veld gestuurd na een overtreding op Kluivert. Barcelona wist echter niet van de overtalsituatie te profiteren.

Arsenal behield dit weekend haar voorsprong op Manchester United van 5 punten. 'The Gunners' versloegen op eigen veld West Ham United met 3 - 1. Bij rust stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte: 1 - 1. Thierry Henry was wederom de grote man. Hij tekende voor alle treffers van Arsenal, dat zich pas laat ontdeed van West Ham United. Defoe was trefzeker voor de gasten.