Eenvoudige 5-1 zege Ajax op Cambuur

21 november 2015 21:37

Ajax heeft zaterdagavond eenvoudig weten te winnen van Cambuur. In de Arena werd het een ruime 5-1 zege voor de Amsterdammers.

Na een matige eerste deel van de eerste helft kwam de wedstrijd halverwege de eerste helft helemaal los. Binnen vijf minuten was het drie keer raak. Ajax kwam op voorsprong toen Veltman uit een corner bij de tweede paal kon binnenkoppen. Nog geen twee minuten later stonden de Friezen verrassend weer op gelijke hoogte. Van de Streek kon vrijstaand binnenkoppen. Twee minuten later had Ajax de zaken alweer op orde en kwam het op 2-1. Dit keer was het Arek Milik die uit een corner kon binnenkoppen.

In het vervolg ging Cambuur op zoek naar de gelijkmaker. De Friezen kregen de kansen ervoor, maar Cillessen stond op zijn plaats. Aan de andere kant was het wel raak. Davy Klaassen kon met een kopbal de marge op twee zetten. Vervolgens was de wedstrijd gelopen. Met een schot zette Klaassen nog voor rust de 4-1 op het scorebord.

Na rust wilde Ajax wel op zoek naar meer doelpunten, maar het heilige vuur daarvoor ontbrak. het zou uiteindelijk nog 5-1 worden door Younes. Ajax kreeg voldoende kansen op meer, maar was uiteindelijk tevreden met de ruime zege.