Fischer met Denemarken onderuit in eerste duel EK-playoffs

14 november 2015 23:30 - Ajax.nl

Verslaggever: -

De eerste wedstrijd in de play-offs voor een EK-ticket is voor Denemarken en Viktor Fischer in een nederlaag geëindigd. Zweden was met 2-1 te sterk. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic tekende voor een van de twee Zweedse goals in Solna. Dinsdag is de return in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Fischer kwam in zijn achtste interland 55 minuten in actie. De Ajax-aanvaller werd tien minuten na rust afgelost door Pierre Hojbjerg. Denemarken stond op dat moment met 2-0 achter in de Friends Arena.
Emil Forsberg zette Zweden op slag voor rust op voorsprong. Aan het begin van de tweede helft verdubbelde Ibrahimovic de score in het duel waarin veel (oude) bekenden uit de Eredivisie in actie kwamen. De inmiddels 23-jarige ex-Ajacied Christian Eriksen was een van hen.

Tien minuten voor tijd tekende de Deense invaller Nicolai Jorgensen voor de belangrijke aansluitingstreffer. Dankzij die goal heeft Denemarken dinsdag tijdens de return in Kopenhagen nog alle kans om zich voor het EK in Frankrijk te plaatsen.