Matige Klassieker eindigt in 1-1 gelijkspel

8 november 2015 16:23

Ajax heeft in een hele matige Klassieker met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Ajax slaagde er niet in revanche te nemen voor de verloren bekerwedstrijd, maar wist de schade wel te beperken. De koppositie blijft daarmee onbedreigd in handen van de Ajacieden.

Ajax had het in de beginfase moeilijk met een fel Feyenoord. De ploeg van Frank de Boer wist de gelederen achterin dicht te houden, maar kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. Naarmate de eerste helft vorderde kon Ajax beter in de wedstrijd komen. Aanvallend kwam het echter tekort met een voorhoede van Schone, Klaassen en Younes. Zeven minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Kuyt legde goed terug, waarna Van Beek de bal kon binnenschuiven.

Na rust kreeg Ajax de overhand. Er waren kansen voor Gudelj (op de lat) en Veltman voordat een inzet van Klaassen via Kongolo in het doel verdween en Ajax op 1-1 kwam. In de aanval die er aan vooraf ging was de bal over de zijlijn geweest. De grensrechter zag het niet, waarna Ajax door kon en op gelijke hoogte kon komen. Ajax leek voor de zege te kunnen gaan. Tien minuten voor tijd ontstond er uit het niets een enorme kans voor Kazim. Cillessen stond opnieuw zijn mannetje. Het gaf wat schrik bij Ajax, waardoor de ploeg uiteindelijk het duel op 1-1 uitspeelde.