2 strafschoppen bepalen Arsenal - Liverpool

29 december 2002 19:29

Verslaggever: M

De topper in de Premiership tussen Arsenal en Liverpool zondagavond op Highbury is geeindigd in een 1 - 1 gelijkspel. Door de puntendeling blijft Arsenal ruim aan kop in de Engelse competitie. De voorsprong op Chelsea en Manchester United bedraagt 5 punten. Beide doelpunten kwamen vanaf de strafschopstip. Arsenal, op 18 februari de tegenstander van Ajax in de Champions League, kwam in de 68ste minuut op achterstand. Murphy benutte de penalty na een overtreding van Campbell op Baros. Tien minuten later kwam de thuisploeg langszij. Jeffers werd licht aangeraakt door Riise, volgens scheidsrechter Winter genoeg voor een strafschop. Henry maakte geen fout en bracht de 1 - 1 stand op het scorebord. In de blessuretijd liet Gilberto voor Arsenal nog een enorme kans liggen om de volle winst te pakken.