Ajax profiteert van puntenverlies concurrenten: 0-2 bij Excelsior

20 september 2015 16:20

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van zowel Feyenoord als PSV. In een vrij gezapige wedstrijd wist Ajax met 0-2 te winnen op het kunstgras van Excelsior via doelpunten van El Ghazi en Milik.

Ajax nam in de eerste helft direct het initiatief in de wedstrijd. De ploeg speelde haar spel voornamelijk op de helft van de tegenstander, maar had tegen een compact spelend Excelsior moeite om kansen te creëren. Op het moment dat het uitvak begon te morren en om begon te roepen om voetbal liep Anwar El Ghazi na een assist van Milik door de verdediging van Excelsior heen. Hij schoof vervolgens simpel tegendraads binnen. Nog voor rust was het 0-2 toen Arek Milik van afstand raak schoot, daarbij zag de keeper van Excelsior er niet goed uit.

In de tweede helft nam Ajax gas terug. Daardoor was er helemaal niets meer te genieten op Woudestein. Meest opvallend was de druk coachende De Boer die zijn ploeg op scherp probeerde te houden. Ajax hoefde niet en Excelsior kon simpelweg niet beter. In de slotfase werd de thuisploeg nog even gevaarlijk en moest Jasper Cillessen handelend optreden. Aan de andere kant kreeg Ajax de mogelijkheden om het duel te beslissen. De zege kwam in ieder geval geen moment in gevaar, waardoor de drie punten mee in de tas konden naar Amsterdam.