Eerste puntenverlies voor Ajax in Enschede: 2-2

12 september 2015 21:39

Ajax heeft na vier zeges op rij bij de start van de competitie het eerste puntenverlies geleden. In Enschede speelde Ajax met 2-2 gelijk na een 2-0 achterstand na 50 minuten.

He ontslag van coach Alfred Schreuder zorgde voor een heus schokeffect bij de thuisclub. FC Twente speelde met veel passie en maakte het Ajax daarmee lastig. Ajax begon veel te slap aan de wedstrijd en kon daardoor het duel in de eerste helft niet onder controle krijgen. Op inzet wist FC Twente op voorsprong te komen. Het was Gutiérrez die hard kon binnenschieten van een meter of 10 na een corner van Ziyech. Het was de eerste tegentreffer van Ajax deze competitie.

In het verloop van de eerste helft kreeg Ajax iets meer controle over de wedstrijd. Vlak na rust ging het echter opnieuw mis. Scheidsrechter Pol van Boekel bestrafte een ongelukkige handsbal van Nemanja Gudelj met een penalty. Ziyech stiftte zijn strafschop door het midden voor de 2-0.

Ajax zette daarna echt aan. Dat leverde een enorm overwicht op en mogelijkheden. Het was invaller Viktor Fischer die een knappe pass van Bazoer uitstekend in een keer in de verre hoek schoof. In het vervolg vocht Ajax zich langs FC Twente. De ploeg kreeg een penalty nadat Sanogo makkelijk onderuit was gegaan tegen de jonge keeper Drommel. Gudelj benutte het buitenkansje op de gelijkmaker. Ajax kreeg zelfs nog een kans op de 2-3, maar daar bleek het uiteindelijk te laat voor.