Ajax overtuigend naar 4-0 zege op ADO

30 augustus 2015 14:26

Een overtuigend Ajax heeft zondagmiddag met 4-0 gewonnen van ADO Den Haag. Na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag in de Europa League had Ajax desondanks geen kind aan ADO. In de Arena wist Ajax er daar bovenop ook nog eens een leuke pot voetbal van te maken.

Frank de Boer vreesde van te voren twee geparkeerde bussen voor het doel van Ajax. Zijn ploeg wist daar echter dit keer korte metten mee te maken. Ajax speelde gretig en zocht veel vaker de diepte. Het leverde al snel een veilige 2-0 voorsprong op. Anwar El Ghazi, opnieuw de meest gevaarlijke aanvaller van Ajax, zorgde in de zestiende minuut voor de openingstreffer. Nadat Klaassen goed was doorgegaan na een ingooi. Hij gaf de assist die El Ghazi goed kon binnenschuiven. Vier minuten later was het omgekeerd, toen El Ghazi vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Klaassen. De aanvoerder schoot vervolgens onberispelijk binnen.

Ajax gaf slechts een kans weg. Dat was ook wel bijna een doelpunt. Het was Jasper Cillessen die de aansluitingstreffer voorkwam op een open kopkans van Havenaar. Ajax zette daar meerdere mogelijkheden tegenover om de wedstrijd al voor rust definitief te beslissen. Gudelj was het dichtst bij de derde treffer, zijn inzet raakte de paal.

Na rust wist Ajax het simpel uit te spelen. Eerst was het Joel Veltman die goed raak kopte uit een vrije trap van Gudelj. Vervolgens maakte El Ghazi zijn tweede op aangeven van Arek Milik. Ajax had kansen op meer, maar hield het uiteindelijk op 4-0.