Degelijke zege Ajax op Willem II: 3-0

15 augustus 2015 21:38

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie weten te winnen. In een degelijke wedstrijd werd Willem II met 3-0 verslagen. Ajax maakte niet al te veel indruk, maar was erg degelijk. El Ghazi tekende opnieuw voor twee treffers.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en had al in de tweede minuut haar eerste kans via Bazoer. Ajax kon dat vervolgens niet echt doorzetten. Ajax speelde degelijk voetbal. De ploeg gaf bijna geen kans weg tegen Willem II en had veel meer balbezit. Het leverde echter niet al te veel leuke momenten en kansen op. In de achttiende minuut kwam de ploeg op voorsprong. Arek Milik kopte een voorzet van Davy Klaassen goed binnen. Ajax strafte daarmee slecht uitverdedigen van Willem II goed af. Het duurde tot de laatste minuut voor rust dat Willem II een kans kreeg. Wuytens kopte een voorzet op de lat.

In de tweede helft had Ajax weinig moeite met Willem II. De ploeg liep uiteindelijk naar 3-0 uit door twee doelpunten van Anwar El Ghazi. Hij staat daardoor na twee duels al op vier treffers. Zijn eerste schoot hij vanaf de rand van de zestien uitstekend binnen na een breedtepass van Bazoer. In de slotfase tekende hij voor zijn tweede. Op de counter bediende invaller Schone de buitenspeler in het centrum.