Ajacieden met Oranje onder 19 uitgeschakeld op het EK na 1-1 tegen Spanje

13 juli 2015 21:53

Verslaggever: -

Oranje onder 19 is er niet in geslaagd de halve finale van het EK onder 19 te bereiken. Na de zege op Rusland en de nederlaag in blessuretijd tegen Duitsland had de ploeg een zege nodig tegen Spanje om zich te kwalificeren voor de halve finale. Het werd uiteindelijk 1-1 tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. In de eerste helft kwam Oranje op achterstand door een eigen doelpunt van Damon Mirani en hield doelman Drommel zijn ploeg enkele malen knap in de race. Na rust bracht Pelle van Amersfoort via een penalty de Nederlandse beloften langszij. Oranje slaagde er ondanks verwoede pogingen vervolgens niet meer in de cruciale tweede treffer af te dwingen. Naast Mirani stonden ook Owusu, Lartey Sanniez en Nouri (aanvoerder) in de basis.