Ajax speelt gelijk in Doetinchem; Rood Mido

7 december 2002 21:34

Verslaggever: M

Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd om de wedstrijd tegen De Graafschap in Doetinchem winnend af
te sluiten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. De blessures die Van der Vaart, Didulica en Sikora opliepen in het duel zullen echter met het oog op het CL-duel dinsdag tegen AS Roma, wellicht nog harder aankomen dan het puntverlies. Ajax liep wel een punt uit op Feyenoord dat met 3-1 verloor in Heerenveen. PSV speelt morgen uit
bij FC Utrecht.

Ajax kwam na 17 minuten op voorsprong door een doelpunt van Mido na een scrimmage in het strafschopgebied. Daarna sloeg het noodlot in de vorm van de blessures toe. Ajax verloor daarmee richting in het elftal. Ook al vanwege het ontbreken van Chivu miste het een leiderstype. De Graafschap had
vandaag haar avond en deed ook aanvallend gewoon mee. Vlak na rust leidde dat tot de 1-1 gelijkmaker. Na een vrije trap van Van Leerdam twijfelde
Stekelenburg. De bal werd vervolgens nogmaals voorgebracht en Zafarin kon tikken.

7 minuten voor tijd liep Mido tot overmaat van ramp ook nog tegen een rode kaart op voor een natrappende beweging. Bij Ajax was met name de technische staf witheet van woede over de beslissing van de scheidsrechter. Ajax moest daarmee het slotoffensief met 10 man ingaan. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende om de winnende treffer te forceren.