Ajax blijft op doelpuntloos gelijkspel steken tegen NAC

19 april 2015 16:23

In een hele moeizame wedstrijd is Ajax niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen NAC. In de Amsterdam Arena wist Ajax de muur van de ploeg uit Breda niet te slechten.

Ajax had voor rust het meeste balbezit, maar kon geen moment aanspraak maken op een voorsprong. NAC was via de counter zelfs gevaarlijker. Ajax had niet de creativiteit of het tempo om door de verdediging van NEC heen te breken.

Na rust kwamen er meer mogelijkheden voor Ajax. Sinkgraven was het dichtst bij een treffer. Hij schoot een vrije trap op de lat. De ploeg kreeg wat extra vuur met de rentree van Fischer. Via de counter kreeg NAC ehcter een unieke kans op de 0-1, Seuntjes maaide echter mis. In de slotfase leek Ajax door te drukken. Kishna en Andersen kregen grote kansen, maar misten het doel of vonden Ten Rouwelaar op hun weg.

Ajax bleef daardoor in eigen huis opnieuw op een gelijkspel steken, tegen degradatiekandidaat NAC was dat veel te weinig