Ajax wint met 0-2 in Almelo

11 april 2015 22:35

In een weinig aantrekkelijke wedstrijd heeft Ajax zaterdagavond Heracles verslagen. Op het kunstgras van Almelo werd het 0-2 door doelpunten van Sigthorsson en Andersen.

Ajax had voor rust de controle en het meeste balbezit. Dat leverde echter nauwelijks kansen en hoogtepunten op. Ajax speelde op een te laag tempo om het Heracles echt moeilijk te maken. De tegenstander was bij momenten gevaarlijker. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Ajax alsnog toe. Een vrije trap van afstand van Ricardo van Rhijn werd door doelman Castro van Heracles niet goed verwerkt. Sigthorsson was er als echte spits als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax toonde wel de inzet, maar had geen moment de klasse om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. De spanning vanwege de tussenstand zorgde ervoor dat de saaie wedstrijd nog enige kleur behield. Vier minuten voor tijd besliste Ajax de wedstrijd. Het was Lucas Andersen die de bal prachtig in het doel krulde en de zege veiligstelde.