Ajax laat opnieuw punten liggen in Utrecht: 1-1

5 april 2015 14:35

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd te winnen in Utrecht. In de Galgenwaard werd het uiteindelijk 1-1 na een eigen doelpunt van Leeuwin en een treffer van Markiet vijf minuten voor tijd. Ajax gaf daarmee de zege in de slotfase alsnog weg.

In de eerste helft was FC Utrecht feller, maar had Ajax de beste mogelijkheden. Ricardo van Rhijn was dichtbij, maar schoot gehaast naast. Lasse Schone trof uit een vrije trap de lat. Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong. Een corner van Schone werd door Klaassen doorgekopt. Leeuwin was verrast en frommelde de bal in eigen doel. Ajax leek voor het eerst in zes jaar in competitieverband weer eens te winnen, maar een slotoffensief van de thuisploeg werd Ajax fataal. Ajax liet zich terugdringen en zag uiteindelijk vijf minuten voor tijd de tegentreffer vallen.