Ruime 1-4 zege Ajax in Heerenveen

15 maart 2015 16:25

Ajax heeft na een goede wedstrijd met maar liefst 1-4 gewonnen uit in Heerenveen. Na het zware duel van afgelopen donderdag in Kiev liet Ajax zien dat de ploeg fysiek helemaal in het juiste ritme is gekomen. Al voor rust was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Binnen elf minuten stond Ajax op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Milik die met een schot van afstand binnenschoot. Vervolgens kon Klaassen uit een hoekschop binnenkoppen. Ajax leek door te stevenen op een ruime zege toen Uth via Veltman kon binnenschieten. Het doelpunt kwam als eigen doelpunt van Veltman in de boeken. Nog geen drie minuten later maakte Veltman het zelf goed. Hij kopte aan de andere kant de 1-3 binnen.

Na rust was Heerenveen enkele malen dicht bij de 2-3. Heerenveen drong aan en Ajax had het in die fase moeilijk. De ploeg bleef echter rustig en georganiseerd spelen. Ajax wist zich op die manier te herpakken en kon uiteindelijk vooral op de counter gevaarlijk worden. Het was Milik die met een volley de 1-4 binnenschoot en de wedstrijd definitief besliste.