Ajax in heenwedstrijd met 1-0 onderuit tegen Dnipro

12 maart 2015 20:51

Ajax is er niet in geslaagd een goed resultaat mee te nemen uit Oekraïne. In de heenwedstrijd ging de ploeg met 1-0 onderuit tegen Dnipro. In een matige wedstrijd zorgde Zozoelja na een half uur spelen voor de enige treffer. Het zo gewenste uitgescoorde doelpunt voor Ajax bleef uit.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met een kans voor Serero na een minuut of drie. Doelman Boyko stond echter goed opgesteld en liet zich niet verrassen door de middenvelder van Ajax. Naarmate de eerste helft vorderde zorgde de thuisclub voor meer gevaar. Eerst was het Seleznjov die naast schoot. Na een half uur was het wel raak voor Zozoelja na een half uur niet.Hij kon na een voorzet draaien en keren en vervolgens diagonnaal binnenschieten. Op slag van rust kreeg Joel Veltman een unieke kans op de gelijkmaker. Geheel vrijstaand op slechts een meter van het doel wist hij een overigens wel moeilijk te controleren bal over het lege doel te werken.

In de tweede helft ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Het deed dat zonder teveel risico's te nemen, waardoor het tempo veel te laag was om het Dnipro echt moeilijk te maken. Aan de andere kant moest Cillessen bij een uitval van de Oekrainers nog behoeden voor de 2-0. Ajax probeerde het wel continu in de tweede helft. Het bleef daardoor spannend, zonder dat Ajax echt uitgespeelde kansen wist te creëren.