Ajax laat naar zege op Excelsior: 1-0

8 maart 2015 16:21

Ajax heeft zondagmiddag in de eigen Arena met 1-0 gewonnen van Excelsior. De zege kwam pas zeven minuten voor tijd tot stand door een doelpunt van Anwar El Ghazi.

Ajax werkte een matige eerste helft af. Tegen een verdedigend Excelsior wist Ajax geen enkel schot tussen de palen af te leveren. De ploeg speelde in een te laag tempo om het Excelsior echt moeilijk te maken.

In de tweede helft was Bovenberg bij een spaarzame corner van Excelsior dichtbij een treffer. Zijn inzet belandde via Cillessen op de lat en werd er uiteindelijk door Klaassen uitgehaald. Aan de andere kant was Viergever dichtbij. Zijn inzet werd gestuit door doelman Damen. Het inbrengen van Zivkovic bleek uiteindelijk een goede wissel. Het was de spits die zeven minuten voor tijd de voorzet gaf van waaruit El Ghazi alsnog kon binnenkoppen.