Teleurstellend Ajax naar 0-0 tegen Feyenoord

25 januari 2015 14:24

Een zeer teleurstellend Ajax heeft in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De Rotterdammers kregen in de Arena de beste kansen. Het was pas voor de tweede keer in de historie dat de Klassieker in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Ajax begon fel, maar die felheid was van korte duur. Feyenoord nam in de Arena de controle over de wedstrijd al snel over. De Rotterdammers zochten steeds de duels en wonnen die over het algemeen. Ajax had moeite onder de druk van de Rotterdammers uit te voetballen. Feyenoord kreeg in de eerste helft twee mogelijkheden op de openingstreffer. Kazim had echter het vizier niet op scherp en vond een goede Jasper Cillessen op zijn pad. Milik hield met wat geluk een inzet van Boetius op de lijn tegen.

Frank de Boer probeerde in de rust iets te repareren. Het inbrengen van Sigthorsson voor de onzichtbare Milik sorteerde geen effect. Feyenoord bleef de bovenliggende ploeg. Sigthorsson was halverwege de tweede helft wel de speler met Ajax eerste schot op doel. Daarna kreeg ook Van Rhijn een mogelijkheid. De beste kansen waren ook in de tweede helft echter voor Feyenoord. Een heel teleurstellend Ajax kwam uiteindelijk goed weg met de 0-0, al was niemand daar ook maar een moment blij mee in de Arena.