Ajax trekt zege over de streep: 2-0 tegen FC Groningen

16 januari 2015 21:53

Ajax heeft in het eerste duel van de tweede seizoenshelft met 2-0 gewonnen van FC Groningen. In een matige tweede helft wist Ajax de zege over de streep te trekken. In blessuretijd werd het duel door een eigen doelpunt beslist.

Ajax had het in de beginfase moeilijk met het agressief druk zetten van FC Groningen. Dat leverde de tegenstander enkele mogelijkheden op in de Arena. Na een minuut of tien had Ajax het recept gevonden om onder de druk uit te voetballen. De 1-0 viel dan ook niet toevallig. Ajax kreeg het duel in handen en profiteerde daar direct van. Met een prachtige bal buitenkant voet zetten Schone Kishna vrij. Die rondde vervolgens uitstekend af. Ajax leek daarna te kunnen doordrukken, maar verzuimde dat. Later in de eerste helft kwam FC Groningen terug in de wedstrijd en werd het wat gelijkwaardiger.

Na rust zakte Ajax weg. De ploeg ontbrak het aan het vermogen om de extra stap te zetten die nodig was om Groningen uit te spelen. De tegenstander kreeg daardoor steeds meer geloof dat er wat te halen was in de Arena. Antonia kreeg twee goede mogelijkheden maar had het vizier niet op scherp. Toen FC Groningen steeds meer risico moest gaan nemen in de slotfase, kon Ajax profiteren van de ruimte voorin. Dat leverde in blessuretijd de beslissing op. Een inzet werd door FC Groningen verdediger Kappelhof in eigen doel gegleden.