Ajax komt met de schrik vrij: 0-2 bij Excelsior

21 december 2014 16:20

Ajax kwam met de schrik vrij tegen Excelsior. Na een matige wedstrijd besliste invaller Mike van der Hoorn acht minuten voor tijd de wedstrijd. In de slotfase verdubbelde de andere invaller Zivkovic nog de score.

Ajax had meer balbezit, maar Excelsior was de ploeg met het gevaar en de kansen. De ploeg had het aan Cillessen en gebrek aan scorend vermogen bij Excelsior te danken dat een achterstand uitbleef. Na rust was Ricardo van Rhijn dichtbij de 0-1. Zijn inzet trof de lat. Ajax creëerde veel te weinig. Het duurde tot de slotfase alvorens de ban werd gebroken. De Boer ging met Van der Hoorn en Zivkovic alles of niets spelen. Dat leverde uiteindelijk acht minuten voor tijd de openingstreffer op. Van der Hoorn kon na een afvallende bal uitstekend uithalen en de 0-1 binnenschieten. Excelsior was daarmee geslagen. Zivkovic voltrok vervolgens twee minuten voor tijd definitief het vonnis met zijn eerste eredivisiedoelpunt voor Ajax.