Ajax overtuigend langs APOEL: 4-0

10 december 2014 22:39

Ajax heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van de derde plaats in de Champions League poule. In de Amsterdam Arena werd het Cypriotische APOEL met 4-0- verslagen. Lasse Schone zette Ajax op koers met de eerste twee doelpunten.

APOEL stelde zich ondanks dat de ploeg moest winnen heel verdedigend op. Ajax was verrast door het systeem van de tegenstander en had alle moeite oplossingen te vinden. In het tweede deel van de eerste helft kwam er langzamerhand wat meer gevaar van Ajax zijde. Op slag van rust kreeg Ajax een penalty. Milik werd licht aangeraakt en kreeg akkelijk een penalty. Schone aarzelde niet en zette de ploeg op voorsprong.

In de rust zette Frank de Boer orde op zaken. Met zijn tactische wijzigingen wist Ajax het spel van APOEL wel te bespelen. Daardoor ontstond er een veel leukere tweede helft met veel gevaar van Ajax. Vijf minuten in de tweede helft was het duel al beslist. Schone zette een aanval op en kon uiteindelijk een afvallende bal binnenschieten. Vlak daarna wist Kishna zich te ontdoen van twee verdedigers en gaf vervolgens een uitstekende voorzet die knap door Klaassen werd binnengekopt. Het werd uiteindelijk ook nog 4-0 door Milik die door Klaassen vrij werd gezet. Ajax kreeg nog kansen op meer doelpunten, maar stelde zich tevreden met het kwartet.