Heerlijk avondje voor Ajax: 5-0

6 december 2014 22:37

Ajax kende een heerlijk avondje in de Arena. De ploeg won heel simpel met prachtige doelpunten, hield de nul en zag twee talenten hun debuut maken. Alleen de blessure van Sigthorsson was een smet op een heerlijke avondje.

Ajax had geen kind aan Willem II zaterdagavond. In de veertiende minuut kwam de ploeg bij de eerste kans op voorsprong. Sigthorsson was scherp en schoot de bal met een schuiver in de verre hoek. Een minuut later was het al einde wedstrijd voor de spits. Na een charge van Messaoud klapte zijn enkel dubbel. Hij moest met een brancard van het veld. Het was zijn vervanger Arek Milik die vervolgens de score verdubbelde. Nog voor rust stond het 4-0 door een stiftje van Veltman en de tweede treffer van Milik na een actie van Kishna.

Na rust hoefde Ajax niet meer. Ajax bleef voetballen, maar de echte scherpte ontbrak. Klaassen zorgde nog voor de 5-0 op aangeven van Milik. In het vervolg nam Ajax geen risico's mee rmet het oog op APOEL en bloedde de wedstrijd langzaam dood.