Ajax slaat in tweede helft toe tegen tien man Heerenveen: 4-1

22 november 2014 22:35

Na een hele moeizame eerste helft sloeg Ajax in de tweede helft in een kwartier tijd toe en liep het tegen een tiental van Heerenveen (rood Slagveer vlak voor rust) uit naar 4-1.

Ajax begon met veel balbezit aan het duel tegen Heerenveen. Het waren echter de Friezen die veel gevaarlijker werden en diverse malen de verdediging van Ajax uiteen speelden. Na een kans of drie, vier was het in de achttiende minuut raak. Slagveer volleyde een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied mooi maar ook wat gelukkig in de verre winkelhaak. In het vervolg probeerde Ajax het wel, maar miste het de overtuiging om de wedstrijd te kantelen. Op slag van rust kantelde de wedstrijd uit zichzelf. De gevaarlijkste aanvaller van de Friezen, Slagveer, kreeg zijn tweede gele kaart door aan een shirtje te hangen om een aanval te onderbreken. Hij moest met rood van het veld.

Tegen tien man wist Ajax in de tweede helft wel raad. De ploeg had er nog een eigen doelpunt van Ajax doelwit Sinkgraven voor nodig om op gelijke hoogte te komen. Daarna ging het snel. El Ghazi zorgde voor de 2-1 na een assist van Kishna. Met een panna had invaller Kishna zich daarvoor toch al op bijzondere wijze gepresenteerd. Hij speelde als echte buitenspeler een belangrijke rol om de tien man uiteen te spelen. Zelf beloonde hij zijn goede invalbeurt met het derde doelpunt. In de slotfase mocht Milik vanaf de strafschopstip de 4-1 ook nog binnen schieten.