Ajax wint bekerduel met 0-4 bij Urk

28 oktober 2014 20:22

Ajax heeft dinsdagavond in de derde ronde van de KNVB beker met 0-4 gewonnen uit bij Urk. Voor rust tekenden Duarte en Milik (2x) voor de doelpunten. Debutant Zivkovic tekende vlak voor het einde voor zijn eerste doelpunt in het eerste elftal.

Urk begon fel en agressief aan het duel tegen Ajax. De ploeg van Frank de Boer leek verrast en ad het daar moeilijk mee in de eerste 20 minuten. Nadat Ajax de concentratie hervond op het sportpark van Urk liep Ajax binnen een paar minuten uit naat 0-3. Eerst was het Lerin Duarte voor de 0-1, waarna Arek Milik met twee treffers Ajax op 0-3 zette, de eerste daarvan was vanaf de penaltystip.

In de tweede helft verzuimde Ajax alleen verder uit te lopen en er een grote uitslag van te maken. In de slotfase kreeg Zivkovic nog de beloning voor zijn debuut door de 0-4 te maken.