Eerste oktober-zege voor Ajax: 3-1

25 oktober 2014 22:37

In de traditioneel lastige oktober maand onder Frank de Boer heeft Ajax de eerste zege behaald van dit jaar. Na een gelijkspel tegen PEC Zwolle en Twente en een nederlaag tegen Barcelona was Ajax in de Arena duidelijk te sterk voor Go Ahead Eagles.

Ajax begon wervelend aan de wedstrijd. Ajax zette vol druk en het regende kansen voor het doel van Go Ahead Eagles. Daarvan werd er maar een benut. Na een bal op de paal van Milik, wist El Ghazi net als tegen Barcelona via een rebound te scoren. Diezelfde El Ghazi verzuimde om in de eerste helft meerdere keren doel te treffen.

Na een half uur spelen kwam Go Ahead Eagles langszij. Met een prachtige pass werd Lewis weggestuurd. Die aarzelde niet en schoof hem langs Cillessen binnen. In het vervolg nam de uitploeg de wedstrijd in handen. Ajax wist even helemaal niet meer hoe het het had. De Eagles had opeens beter verzorgd voetbal en creëerde diverse mogelijkheden. In die fase mocht Ajax met 1-1 nog de handen dichtknijpen. In de slotfase van de eerste helft kon Ajax via een paar uitvallen weer terugkomen in de wedstrijd en zelfs grote kansen op de 2-1.

Na rust nam Ajax de controle over de wedstrijd weer terug. het was spits Milik die voor de 2-1 zorgde. Hij kwam bij een voorzet van Van Rhijn goed voor zijn man en werkte hem knap binnen. Vervolgens besliste Lasse Schone de wedstrijd. Hij liep diep en rondde vervolgens goed af.