Ajax komt tekort in Barcelona: 3-1

21 oktober 2014 22:38

Ajax is er niet in geslaagd een goed resultaat mee te nemen uit Barcelona. net als de vorige jaren was Ajax niet opgewassen tegen de grootmacht uit Spanje. Barcelona hoefde niet voluit te gaan en won uiteindelijk met 3-1.

In de eerste helft had Ajax helemaal niets in te brengen tegen Barcelona. Op de momenten dat de Catalaanse ploeg aanzette had Ajax geen antwoord op de aanvallen. In de zevende minuut leverde dat de openingstreffer op. Na een aanval door het midden gaf Messi Neymar de gelegenheid de 1-0 binnen te schieten. Halverwege de eerste helft verdubbelde Messi zelf de score. Na een fout van Zimling kon Iniesta Messi richting doel sturen. In het vervolg van de eerste helft mocht Ajax de handen dichtknijpen dat het 'slechts' 2-0 bleef. In de laatste minuten voor rust kwam Ajax eindelijk iets beter in de wedstrijd.

In de tweede helft zette met name Messi even aan voor de 3-0. nadat die uitbleef werden hij en Neymar dan toch gewisseld. In het vervolg gingen de Catalanen niet voluit en schudde Ajax de schroom om te voetballen van zich af. Ajax kwam daardoor meer aan aanvallen toe. Dat leidde in de 88ste minuut tot d e aansluitingstreffer van El Ghazi en nog even hoop op meer. In blessuretijd zette de thuisclub echter weer aan en werd het duel door Ramirez definitief beslist.