Ajax blijft steken op 1-1 op Cyprus

30 september 2014 22:35

Ajax is op Cyprus op een 1-1 blijven steken tegen APOEL. Ajax kwam verdiend op voorsprong via een doelpunt van Andersen. Via een cadeautje van de scheidsrechter kwam de tegenstander een paar minuten later vanaf de penaltystip weer langszij.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd uit bij APOEL. In de beginfase kreeg Kolbeinn Sigthorsson twee kansen op de openingstreffer. De spits bleef echter opnieuw droog staan in een Champions League wedstrijd. Ajax behield het overwicht in de eerste helft. Dat leidde in de 28ste minuut tot de verdiende openingstreffer. Schone trof de doelman van APOEL, maar uit de rebound kon Andersen binnenschieten.

Ajax kon maar kort genieten van de voorsprong. Drie minuten later wees de scheidsrechter al naar de penaltystip. In een actie van Van Rhijn leek de scheidsrechter niets te zien, maar zijn assistent overtuigde de scheidsrechter om voor hands en een penalty te fluiten, een dubieuze beslissing zo bleek via de tv-beelden. Manduca had vervolgens geen probleem Cillessen te verschalken vanaf 9 meter. Na de gelijkmaker werd APOEL gevaarlijker, er kroop wat onzekerheid in het spel van Ajax.

Na rust had Ajax weer het balbezit. APOEL loerde in eigen huis op de counter. Aan beide kanten zouden kansen ontstaan op het tweede doelpunt. Cillessen mocht zijn handen dichtknijpen toen hij bij een charge buiten zijn strafschopgebied slechts geel kreeg. In het vervolg waren de beste kansen op de winst voor Ajax. Die waren onder andere aan Schone, Sigthorsson en Serero niet besteed.