Schone schiet Ajax naar gelijkspel tegen PSG: 1-1

17 september 2014 22:35

Ajax is de groepsfase van de Champions League begonnen met een punt tegen PSG. Na een moeizame eerste helft, speelde de ploeg een goede tweede helft en dwong het op eigen kracht een gelijkspel af.

In de eerste helft kwam Ajax goed weg. De ploegen hadden wel evenveel balbezit, maar PSG was veel gevaarlijker en kreeg wanneer het aanzette kansen op een ruime voorsprong. Na een kwartier werd het 0-1 toen Boilesen zich liet verschalken door Lucas. In het vervolg kon Cavani de bal binnenschuiven. Ajax verloor het in de eerste helft vooral op duelkracht.

Nadat Lucas een unieke kans alleen voor Cillessen naast schoof, kwam Ajax beter in de wedstrijd. Ajax gooide de schroom van zich af en ging nadrukkelijk meevoetballen. Dat resulteerde in de 1-1 toen Lasse Schone een vrije trap binnenpegelde. In het vervolg drong Ajax aan en was het via een nieuwe inzet van Schone op de paal dichtbij. PSG wankelde in de slotfase. De winnende treffer hing in de lucht, maar zou gezien de volledige wedstrijd uiteindelijk iets teveel van het goede zijn geweest.