Milik schiet Ajax naar 2-1 zege op Heracles

13 september 2014 20:22

Ajax heeft na twee nederlagen op rij weer eens weten te winnen. De ploeg won in de eigen Arena met 2- van Heracles, maar moest in de slotfase nog 'billenknijpen'.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Binnen een minuut stond de ploeg al op voorsprong. het was Milik die er goed inkleunde en voor de verdediger kwam. Hij ging vervolgens goed door en schoot knap binnen in de verre hoek. Ajax verzuimde vervolgens om afstand te nemen van Heracles. Dat gebeurde in blessuretijd van de eerste helft alsnog toen Milik ook direct maar zijn tweede competitiedoelpunt voor Ajax maakte.

Naarmate de tweede helft vorderde zakte Ajax verder weg. Toen Heracles via een kopbal van Weghorst vijf minuten voor tijd op 2-1 kwam was 'leiden in last'. Heracles zette druk en Ajax wist het even niet meer. Met man en macht haalde de ploeg uiteindelijk het fluitsignaal en sleepte het de drie punten binnen.