Ajax onderuit in Groningen: 2-0

31 augustus 2014 16:34

Ajax is voor de tweede keer op rij in de competitie onderuit gegaan. Uit in de Euroborg verloor Ajax met 2-0 van FC Groningen. Na een behoorlijke eerste helft liet de ploeg het vervolgens liggen.

In de eerste helft was er niet al te veel te genieten in de Euroborg. Ajax had meer balbezit, maar creëerde niet al te veel kansen. Het dichtst bij een treffer was de ploeg toen Botteghin plots hard op eigen doel kopte.

Na rust zakte Ajax weg. FC Groningen kwam al snel op voorsprong toen Botteghin een voorzet makkelijk van dichtbij kon binnentikken. In het vervolg moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg slaagde er echter niet in om het tij te keren. Ajax kon de gelijkmaker niet forceren. Via de counter kreeg FC Groningen kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk vlak voor tijd via De Leeuw.