Ajax thuis onderuit: 1-3

24 augustus 2014 18:38

Ajax heeft in de derde wedstrijd van het competitieseizoen de eerste nederlaag geleden. In de Arena counterde PSV naar een 1-3 zege. Na een goede eerste helft ging het na rust mis voor Ajax.

Het eerste kwartier was heel open. In een gelijkopgaande wedstrijd waren er voor beide doelen mogelijkheden. Uitblinker was El Ghazi op wie PSV geen grip kon krijgen. het was dan ook niet toevallig dat de debutant in de basis de openingsgoal maakte. Hij kroop bij een voorzet voor Willems en kopte vervolgens de bal over de uitgekomen Zoet: 1-0.

In het vervolg van de eerst helft was Ajax duidelijk de betere ploeg. Ajax verzuimde alleen door te drukken naar 2-0 of meer. Lasse Schone had vlak na rust een goede kans op de 2-0. Hij miste en in de tegenstoot sloeg PSV toe. In de counter stelde Narsingh Depay in staat de gelijkmaker binnen te tikken. Even later was het zelfs 1-2 toen Narsingh uit een nieuwe counter dit keer de 1-2 maakte.

Ajax ging in het vervolg van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde veel balbezit op en een paar kansen. De beste was voor Moisander die voor Zoet overschoot. Ajax moest steeds meer gaan drukken, waarna PSV uiteindelijk profiteerde via invaller Jozefzoon en met de 1-3 de wedstrijd in het slot gooide.