Ajax ook te sterk voor AZ: 1-3

17 augustus 2014 14:23

Ajax is de competitie uitstekend begonnen. Na de 4-1 winst op Vitesse was de ploeg met 1-3 te sterk voor AZ. Daarmee heeft Ajax al twee van de drie vorig seizoen verloren wedstrijden gewonnen. En dat na twee competitiewedstrijden. Volgende week wacht Ajax - PSV.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de 0-1 dan ook verdiend. Davy Klaassen schoof de bal, na een steekbal van Schone, in de verre hoek langs AZ keeper Esteban. In het vervolg van de eerste helft kwam Ajax enkele malen goed weg bij mogelijkheden van AZ.

Na rust profiteerde Berghuis van een fout van Viergever. Hij zette de thuisclub prompt op 1-1. Ajax aarzelde daarna niet meer en nam het heft in de wedstrijd in handen. De 1-2 kwam op naam van de opnieuw cruciale Lasse Schone. Hij rukte vanaf de zijlijn op en haalde mooi uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Ajax kreeg in het vervolg een reeks kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat had Ajax uiteindelijk nog duur komen te staan bij een uitval van AZ.

Het was echter invaller El Ghazi die in de 90ste minuut de punten definitief voor Ajax binnenhaalde met de 1-3. Hij schoot de bal op schitterende wijze met rechts in de kruising. Daarna waren de druiven zuur voor AZ, een opstootje volgde op het veld, welke door Blom gesust werd met gele kaarten voor Gouweleeuw en Moisander.