Genante vertoning in De Kuip: 5-1 voor PEC in bekerfinale

20 april 2014 20:13

Ajax kende een genante avond in De Kuip. De bekerfinale werd overschaduwd doordat de wedstrijd langdurig stilgelegd moest worden vanwege veelvuldig vuurwerk op het veld. Vervolgens ging het helemaal mis voor Ajax en werd het met 5-1 afgedroogd.

De wedstrijd kende een vrij bizarre beginfase. In de eerste minuut al werden er plotseling van diverse kansen rookpotten op het veld gegooid in het strafschopgebied van Kenneth Vermeer. Nadat de rook was opgetrokken werd er verder gespeeld. Een minuut later was het al raak. Ricardo van Rhijn schoot met een kanonskogel een afvallende bal op schitterende wijze binnen. Vlak daarna ging het opnieuw mis met vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Nijhuis dirigeerde de spelers vervolgens het veld af. Na koortsachtig overleg werd er besloten nog een keer te starten met het dreigement van definitief staken bij nieuw vuurwerk.

Het vuurwerk kwam vervolgens van PEC Zwolle. De ploeg uit Zwolle was de enige die scherp uit de kleedkamer kwam. Ajax kon er nauwelijks iets tegenover zetten. Elke aanval van PEC Zwolle was gevaarlijk. Ietwat gelukkig kwam PEC Zwolle vlak na de onderbreking op 1-1 door Thomas via een van richting veranderd schot. Na een bal op de paal kon diezelfde Thomas de 2-1 binnenschieten. Vervolgens was het de beurt aan Fernandez die op de counter de 3-1 en 4-1 voor zijn rekening nam. Het centrumduo van Moisander en Denswil zag er daarbij niet goed uit. Bojan was voor rust dichtbij een tegentreffer. Zijn inzet eindigde op de lat.

Wat Frank de Boer in de rust ook heeft gezegd. Het had geen effect op de ploeg. Bij de eerste de beste mogelijkheid was het 5-1 door Van Polen. Ajax probeerde het daarna nog wel, maar overtuigend werd dat nooit. De grootste kansen bleven komen voor PEC Zwolle dat na de effectieve gang naar 5-1 opeens heel slordig werd met het benutten van de kansen. Het zou daardoor uiteindelijk bij 5-1 blijven.