Ajax blijft op 1-1 steken in Arnhem

6 april 2014 16:26

Ajax is in Arnhem tegen Vitesse op 1-1 blijven steken. Opnieuw wist Ajax niet te winnen van Vitesse, dat een soort van angstgegner aan het worden is.

Vitesse was in de eerste helft veel beter. Ajax mocht de handen dichtknijpen dat het bij rust slechts met 1-0 achter stond. Vitesse kreeg diverse grote mogelijkheden op meer. Het was uiteindelijk Traore die uit een vrije trap van Kashia voor de 1-0 kon zorgen. Cillessen zorgde verder dan er geen andere treffers kwamen.

In de rust zette Frank de Boer met enkele tactische wijzigingen orde op zaken. Zonder spelers te hoeven wisselen had Ajax het spel direct in handen. Dat leverde binnen enkele minuten de gelijkmaker op. Sighorsson werd in staat gesteld de 1-1 binnen te tikken. Ajax leek in de periode die daarop volgde de thuisploeg te overspelen. Vitesse kon zich herpakken, maar Ajax bleef in het vervolg gevaarlijker. Het doelpunt en daarmee de winst bleef echter uit, daar waar er wel de mogelijkheden voor kwamen.