Ajax stelt teleur: 1-1 thuis tegen Cambuur

9 maart 2014 18:22

Ajax heeft zondagmiddag in eigen huis teleurgesteld tegen Cambuur. De ploeg bracht op de openingsfase na geen moment wat je zou mogen verwachten van de kampioenskandidaat nummer 1.

Ajax kwam al binnen 2 minuten op voorsprong. Ricardo Kishna lette heel scherp op en ontfutselde de bal achterin bij Cambuur na een onoplettendheid bij de Friezen. Hij stelde vervolgens de geheel vrijstaande Siem de Jong in staat de 1-0 binnen te tikken. '10, 10, 10 ging er al op in de Arena. Na de goede beginfase werd het langzaam minder. Cambuur kreeg steeds meer vertrouwen en grote kansen op de gelijkmaker.

Na rust kwam die verdiende gelijkmaker dan toch. Het was Barto die bij een hoekschop kon binnenkoppen. Daar was niet veel op af te dingen. Ajax moest weer aan de bak. Na de gelijkmaker kon Ajax wel dat tandje hoger schakelen. Dat leverde direct een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 op. Doelman Nienhuis stond echter in de weg bij Schone. Het duurde tot de slotfase alvorens Ajax Cambuur echt de druk kon opvoeren. Dat leverde uiteindelijk niet meer het gewenste resultaat op.