Ajax blijft steken op 1-1 uit bij Utrecht

2 februari 2014 14:21

Ajax is in Utrecht blijven steken op een 1-1 gelijkspel, daar waar een zege voor Ajax meer recht gaf aan de verhoudingen op het veld. Voor het vijfde jaar op rij wist Ajax niet te winnen in Utrecht in competitieverband.

De eerste helft was open met de nodige kansen. Ajax kreeg de beste kansen en kwam via een afstandsschot van Daley Blind op voorsprong. Niet veel later was het De Ridder die na een duelletje hangen en trekken uiteindelijk aan het langste eind trok en de gelijkmaker kon binnenwerken.

Nadat De Ridder na rust de lat had geraakt, nam Ajax de wedstrijd onder controle. Dat leverde enkele grote kansen op, maar de voorwaartsen van Ajax hadden het vizier opnieuw niet op scherp. In de slotminuten zorgde Utrecht met een slotoffensief nog voor gevaar en wankelde het gelijkspel zelfs nog even.