Late zege Ajax uit bij GA Eagles: 0-1

26 januari 2014 16:26

Ajax heeft zondagmiddag een late zege behaald uit bij Go Ahead Eagles. Een kwartier voor tijd zorgde Lasse Schone uit een vrije trap voor de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax begon wervelend aan de wedstrijd. In de eerste minuten kreeg de ploeg drie grote kansen op rij. Moisander, Sigthorsson en De Sa lieten kansen leggen om Ajax al vroeg op voorsprong te zetten. Nadat de eerste fase zonder doelpunten verliep stelde Go Ahead Eagles orde op zaken en wist het de verdedigende rijen compact te houden. Zelf werd het door slordig verdedigen bij Ajax zelfs enkele malen gevaarlijk.

Na rust trof De Sa de lat. Het was uiteindelijk een kwartier voor tijd invaller Schone die de ban brak. Eerst schoot hij een vrije trap zwak in de muur. In de rebound haalde hij met zijn mindere linkerbeen uit en trof hij doel, 0-1. De thuisploeg drong vervolgens aan op zoek naar de gelijkmaker. Aan de andere kant kreeg Ajax de beste kansen. Bojan was dichtbij met een inzet op de lat. Het zou echter bij de 0-1 blijven voor Ajax.