Ajax ontsnapt uit bij Cambuur: 1-2

15 december 2013 14:23

Ajax is in Leeuwarden ontsnapt. Na een hele matige wedstrijd zorgde Davy Klaassen ver in blessuretijd voor de winnende treffer.

Cambuur stoorde vanaf het begin vroeg en maakte het Ajax daarmee heel moeilijk. Het eerste schot op doel van Ajax kwam pas na 40 minuten. Dat was direct raak. Na een vloeiende aanval zette Klaassen Schone vrij. Die aarzelde niet en schoot de 0-1 binnen.

Ook in de tweede helft bleef Cambuur hartstochtelijk voetballen. Dat leverde na een aantal mogelijkheden in de 82ste minuut de verdiende gelijkmaker op via topscorer Hemmen. Pas na de 1-1 ging Ajax echt voetballen. Cambuur hinkte op twee gedachten en Ajax profiteerde daarvan. Nadat Ritzmaier er in blessuretijd met rood (twee keer geel) van af moest, kon Davy Klaassen in de 93ste minuut de 1-2 binnenwerken. Daarmee sleepte de ploeg op zijn Italiaans de zege binnen en lijkt het in ieder geval toch iets overgehouden te hebben aan de lessen van Milaan.