Ajax 2 speelt gelijk tegen AZ in beker

9 augustus 2002 20:56

Verslaggever: L

Het tweede elftal van Ajax heeft vanavond de goede lijn van afgelopen seizoen door kunnen trekken in de Amstelcup. Op De Toekomst wist het elftal van Gerard van der Lem op 2-2 te houden. Na ongeveer een half uur spelen schoot Seedorf raak na een mooie assist van Pienaar, die even later verzuimde de voorsprong te verdubbelen. Kort voor rust draaide Nelisse weg bij zijn tegenstander en schoot de gelijkmaker binnen in de verre hoek.

Na rust startte AZ, dat voor rust nauwelijks kon imponeren, een stuk feller. De Alkmaarders kregen veel kansen, maar kwamen niet tot scoren, mede door het goede keeperswerk van Zwinkels. De jonge doelman kon een afstandsschot van Meerdink een kwartier voor tijd echter niet onder controle krijgen, waardoor Nelisse simpel in kon tikken. Lang kon AZ niet genieten van de onterechte voorsprong, want vijf minuten later zette Pienaar Seedorf na een mooie actie opnieuw vrij voor het doel, waardoor Seedorf zijn tweede treffer van de avond kon maken.

De nieuwe aanwinst Nourdin Boukhari speelde zijn eerste wedstrijd in Ajax, maar kon nog niet overtuigen. Van der Lem, die in het verleden trainer was van AZ, toonde zich na afloop content met het gelijke spel op de offici?le site van Ajax: "Ik vind dat een eredivisieploeg van een tweede elftal moet winnen. Net zoals wij van Hollandia en Ter Leede moeten winnen. Ik had vanavond natuurlijk liever gewonnen maar het punt is terecht."

Behalve Ajax 2 en AZ spelen ook amateurverenigingen Hollandia en Ter Leede in poule 1. Woensdag 14 augustus zullen de Amsterdammers afreizen naar Ter Leede voor de tweede wedstrijd. De nummers een en twee zullen doorgaan naar de volgende ronde.