Simpele 3-1 zege Ajax op De Graafschap

15 april 2012 16:20

Zonder zelf voluit te hoeven gaan heeft Ajax een simpele zege behaald tegen De Graafschap. In de Arena werd het 3-1 voor de Amsterdammers. Die stand was al bij rust bereikt. Boerrigter, terug in de basis, was de grote man met twee treffers.

Al na drie minuten kwam Ajax op voorsprong. Boerrigter kreeg de bal in het strafschopgebied, nam hem aan en plaatste hem vervolgens in het doel. Daarna ontspon er een wat zoutloos duel waarbij Ajax in slaap leek gesust door de vroege treffer. Poepon kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker. In de laatste tien minuten voor rust liep Ajax toch uit naar een comfortabele voorsprong. Eriksen zette Ajax na een combinatie met Aissati op 2-0. Daarna was het Boerrigter die na een actie van Vertonghen de 3-0 kon maken. Op slag van rust tekende De Leeuw voor de 3-1.

Na rust had Ajax weinig meer te vrezen van De Graafschap. Zelf ging het niet voluit, maar liet het af en toe toch mooie dingen zien. Het zou echter bij 3-1 blijven.