Verdiende zege Ajax in Zagreb: 0-2

18 oktober 2011 22:41

Ajax heeft dinsdagavond een verdiende zege behaald in Zagreb. Tegen het plaatselijke Dinamo werd het 0-2 voor Ajax. Vlak na rust zette Derk Boerrigter Ajax op een 0-1 voorsprong. In de 90ste minuut verdubbelde Christian Eriksen de score.

In de eerste helft was Ajax de betere ploeg en kreeg het een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Verdedigend gaf Ajax echter een paar keer slordig kansen weg. Met name Gregory van der Wiel stak niet in goede vorm. Ajax verzuimde het overwicht uit te drukken in een voorsprong.

In de tweede helft lukte dat wel. In de 47ste minuut zette Sulejmani Boerrigter voor de keeper. Hij rondde een van zijn diverse goede kansen beheerst af. Vervolgens was Ajax eigenlijk oppermachtig. Het duurde echter tot de 90ste minuut alvorens het duel definitief beslist werd toen Eriksen via een counter de 0-2 binnenschoof.