Ajax wint met 0-5 bij De Graafschap

29 augustus 2010 14:20

Ajax heeft een gemakkelijke zege behaald in Doetinchem. Ajax won er met maar liefst 0-5 van De Graafschap. Suarez was de grote man met drie treffers.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Luis Suarez. Daarna was De Graafschap dichtbij de gelijkmaker. Het was echter Suarez die vlak voor rust Ajax op een veilige 0-2 voorsprong zette. Dit keer deed hij dat vanuit een vrije trap.

In de rust had De Graafschap nieuwe moed getankt. De ploeg viel na rust aan op zoek naar de aansluitingstreffer. Ajax profiteerde daarvan om vervolgens de zege definitief veilig te stellen. Eerst was het Emanuelson die een vrije trap binnenschoot. Vervolgens tekende Suarez voor zijn derde. Eriksen was het uiteindelijk die de eindstand op 0-5 bepaalde.