Ajax verliest met 2-3 van Benfica

26 juli 2009 23:14

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de tweede wedstrijd in het Amsterdam Tournament verloren. Benfica was met 2-3 te sterk. Voor Ajax scoorden Donald en Rommedahl. De toernooiwinst was daardoor voor Benfica, dat beide duels wist te winnen. Ajax eindigde op de tweede plaats in het toernooi. Door de twee doelpunten kwam Ajax op zes punten en bleef het Sunderland een punt voor.

Martin Jol begon het duel dit keer met een 4-3-3 systeem met Rommedahl en Sulejmani op de flanken. Ajax kwam op achterstand via een (prachtig) eigen doelpunt van Aissati. Via een snelle aanval liepen de Portugezen uit naar 0-2. Op slag van rust schoot Donald na een assist van Suarez de 1-2 binnen.

Na rust was het een verdedigende fout van Oleguer die Luiz in staat stelde te scoren. Het was Rommedahl die opnieuw scoorde en Ajax op 2-3 bracht, opnieuw na een assist van Suarez. Ajax had daarna nog kansen op de gelijkmaker, zover kwam het echter niet.