Ogararu, Rommedahl en Vertonghen onderuit in kwalificatieduels

17 november 2007 20:08

Verslaggever: M

George Ogararu is zaterdagavond met het nationale elftal van Roemenie onderuit gegaan in Sofia tegen Bulgarije. Roemenie verloor de EK-kwalificatiewedstrijd met 1 - 0. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al in de 6de minuut en kwam op naam van Dimitrov. De rechtsback van Ajax speelde de gehele wedstrijd. Roemenie was al geplaatst voor het EK.

Dennis Rommedahl verloor met Denemarken de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. In Belfast werd het 2 - 1 voor de Noord-Ieren. Feeney en Healy scoorden voor de thuisploeg. Voor Denemarken scoorde Bendtner. Rommedahl speelde de volle 90 minuten. Denemarken is inmiddels uitgeschakeld voor het EK.

Ook Jan Vertonghen wist met Belgie niet tot een overwinning te komen in de EK-kwalificatiereeks. Belgie, dat al was uitgeschakeld voor het EK, ging onderuit in Polen met 2 - 0. Ebi Smolarek tekende voor beide treffers. De jonge Ajacied speelde de gehele wedstrijd voor de Rode Duivels.