Ajax verslaat Sparta: 5-2

22 april 2007 16:20

Ajax heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in eigen huis met 5-2 gewonnen van Sparta. Die score bleek uiteindelijk niet voldoende om bij het doelsaldo van AZ in de buurt te blijven. Wel ging Ajax PSV voorbij op de ranglijst.

Ajax ging direct agressief van start en kwam na 21 minuten al op een 3-0 voorsprong via twee keer Sneijder en Huntelaar.

Ten Cate wisselde daarna Ogararu voor Perez om de score verder op te schroeven. Vlak voor rust werd het echter 3-1 door Bouaouzan en 3-2 door Freire. Daarna zette Ajax orde op zaken via een penalty van Perez en een doelpunt van Mitea.