Ajax verslaat HHC Hardenberg met 0-4, blessure Mitea [update]

13 juli 2006 18:49

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg met 0-4 gewonnen. Daarmee kreeg Henk ten Cate de zo gewenste tegenstand die hij in de afgelopen duels zei te missen. Het duel tegen de hoofdklasser was geheel uitverkocht.

HHC begon het duel met de eerste drie kansen van de wedstrijd. Henk ten Cate maande zijn spelers om scherper te worden. Ajax kwam vervolgens op voorsprong. Het was Manucharyan die via een prachtige goal de 0-1 binnenschoot. Vlak daarna spatte een inzet van HHC op de onderkant van de lat en stuiterde op de doellijn het veld weer in.

Het was vervolgens topscorer Huntelaar die de score verdubbelde naar 0-2 vanaf de penaltystip. Die penalty was geforceerd door linksbuiten Mitea. Dat betekende ook de ruststand.

Vijf minuten na rust zette Huntelaar de stand op 0-3 nadat een schot van Perez bleef hangen in het strafschopgebied. Diezelfde Huntelaar maakte na ruim 20 minuten in de tweede helft ook de 0-4, zijn derde van de avond.

Grote tegenvaller was dat de Roemeen Mitea geblesseerd van het veld moest. Volgens de verslaggever wordt gevreesd voor een gescheurde hamstring. David Endt liet in een eerste reactie weten dat hij denkt dat het wel meevalt en het misschien alleen kramp was.

Opstelling: Vermeer, Ogararu, Stam, Lindenbergh, Emanuelson, Perez, Gabri, Manucharyan, Rosales, Huntelaar, Mitea.

Invallers: Gentenaar, Vertonghen, Schilder, Sarpong, De Mul, Poepon, Charisteas

Uiteraard kon je in de Ajax Chatbox terecht om het live te volgen.