Wonder in slotfase in Enschede: 2-3

22 januari 2006 14:22

Lange tijd leek Ajax af te stevenen op een nederlaag in Enschede. In de 89ste minuut kwam het onmogelijke geachte alsnog tot stand. Ajax boog in een minuut tijd de 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. De zege was overigens wel verdiend te noemen gezien het spel van Ajax.

Fc Twente begon sterk aan de wedstrijd. Het duurde bijna een half uur voordat Ajax zijn eerste kans aan kon tekenen. N'Kufo was het die FC Twente in de 25ste minuut op voorsprong bracht. Vlak voor rust viel Sneijder uit met een blessure. Zijn vervanger was verrassend genoeg Charisteas. Huntelaar ging vervolgens achter hem spelen.

In die aanvallender opstelling kreeg Ajax in de tweede helft grip op de wedstrijd. Dat leidde tot de 1-1 via Rosenborg, die een voorzet van Rosales binnenkopte. Een minuut later stond FC Twente echter alweer op voorsprong via opnieuw N'Kufo.

Ajax had de wedstrijd vervolgens wel in handen, maar creerde te weinig kansen. Naarmate het duel vorderde werd Ajax gevaarlijker.

Vlak voor het einde leek Ajax af te stevenen op een nieuw echec. In de 89ste minuut zou alles anders worden. Vidarsson, die zijn debuut maakte bij FC Twente, verdedigde slecht uit. Maduro lette op en benutte de mogelijkheid direct voor de 2-2. Nog in diezelfde minuut schoot Emanuelson vervolgens ook nog naar de onverwachte overwinning.

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.