Historie: Ajax tegen clubs uit Oostenrijk

Deze pagina geeft een overzicht van alle wedstrijden die Ajax tegen tegenstanders uit dit land speelde en vat de gegevens tevens samen in overzichtelijke tabellen. Hierin wordt weergegeven hoe vaak Ajax op welk terrein speelde tegen teams uit Oostenrijk, wie het meest zegevierend van het veld stapten en hoe vaak er werd gescoord. Onder de tabellen wordt nog enige aanvullende informatie weergegeven.

29

Ajax speelde in haar historie slechts 20 duels tegen clubs uit Oostenrijk. Daarvan won Ajax er 8 (%) en gingen er 7 (%) verloren. 5 (25,0%) Duels eindigden in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 34 keer, een gemiddelde van 1,70 goals per wedstrijd. De clubs uit Oostenrijk stelden daar 29 doelpunten tegenover, gemiddeld 1,45 per wedstrijd.

Thuis zou Ajax volgens het driepuntensysteem gemiddeld 1,4 punten gehaald hebben en uit 1,5. Er kan dus worden gesteld dat er sprake is van een 'uitvoordeel'.

De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 2006-2007: 3-0. In 2013-2014, 1989-1990 leed Ajax met 0-3 haar grootste thuisnederlaag tegen een club uit Oostenrijk. Uit werd de grootste triomf gevierd in 2020-2021, toen Ajax won met 1-4. In 1911-1912 ging Ajax onderuit met 2-0 in een uitwedstrijd in Oostenrijk, een record.

20

Ajax won 33,3% van haar duels tegen clubs uit Oostenrijk in deze categorie wedstrijden.33,3% Van de partijen werd verloren, terwijl 33,3% geen winnaar opleverde. Ajax scoorde gemiddeld 1,47 maal per wedstrijd, de teams uit Oostenrijk 1,33 keer.