Ajax wint in Den Haag; FC Twente kampioen

11 mei 2024 18:36

Ajax wint in Den Haag; FC Twente kampioen; image source: Pro Shots

De Vrouwen van Ajax zijn er niet in geslaagd FC Twente van de landstitel te weerhouden. Hoewel er in Den Haag met 1-3 werd gewonnen van de Vrouwen van het plaatselijke ADO, was Ajax wel afhankelijk van het resultaat in Enschede bij FC Twente-Telstar. Doordat de Tukkers de laatste wedstrijd van het seizoen ook wisten te winnen, eindigen zij het seizoen 23/24 als landskampioen van Nederland. Ajax kwam tin minuten voor rust op voorsprong door Danique Tolhoek, vijf minuten later scoorde Lobke Loonen de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Na rust scoorden Lily Isabella Yohannes en Tiny Hoekstra de 1-2 en 1-3.

Ajax eindigt het seizoen als tweede. Doordat de vrouwen van PSV thuis met 3-1 wonnen van Excelsior completeren de Eindhovenaren de Top 3 van de Azerion Eredivisie dit seizoen. Feyenoord eindigt het seizoen als achtste.